Híreink

Ifjúsági Európai Kupa

Iskolánk 9-edikes tanulója, Radovics Mihály a lengyelországi Biala városában megrendezett judo Ifjúsági Európai Kupa versenyen csodálatos versenyzéssel a 3. helyet szerezte meg az 50 kilogrammos mezőnyben. Német, grúz, francia, holland, kazah versenyzőket győzött le és csak a későbbi bajnoktól kapott ki. Szívből gratulálunk!

radovics mihaly

Csapatlátogatás a Bakonyban

Az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága szervezésében május 15-én csapatlátogatásra utaztunk Veszprémbe. Először az ejtőernyős emlékművet tekintettük meg.
A bázis 1-es Ellenőrző Áteresztő Pontjától gyalogosan mentünk Camp Croft nemzetközi katonai bázisra, ahol bemutatták nekünk a tábor életét.
Ezután autóbusszal átmentünk Magyarország legnagyobb löterére, a „0” pontra.
Itt tekintettük meg a „Brave Warrior 2024” gyakorlat keretében végrehajtott többnemzeti zászlóalj harccsoport éleslövészetét.
A kirándulások 20 diák vett részt. Kísérő tanárok voltak: Viola András és Kismóni János.

20240515 collage web

Babits-villa

A lassan évtizedes hagyománynak megfelelően, Gimnáziumunk tanulói idén is felkeresték az esztergomi Babits-villát, és elhelyezték a megemlékezés koszorúját intézményünk egykori tanára és Babits-kutató, dr. Bodri Ferenc emlékkövénél. A mostani látogatás azért is volt különleges, mivel idén volt 100 éve, hogy Babits Mihály és felesége, Török Sophie megvették az egykori présházat az esztergomi Előhegyen...

20240423 babitsvilla web collage

Magyar Honvédség Altiszti Akadémia - Pályaorientációs nap

A Magyar Honvédség Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság Harcászati Gyakorlóterén, Csobánkán április 17-én pályaorientációs nap került megrendezésre. Az eseményt kifejezetten a pályaválasztás előtt álló középiskolák számára szervezték. Iskolánkból 7 diák vett részt. Kísérő tanár Kismóni János volt.

20240417 web collage