Híreink

Zsigmondy-lépcső átadó a Gimnáziumban

A Gimnázium névadója 200 évvel ezelőtt született. E jeles évforduló megünneplésére készült el a „Zsigmondy-lépcső”. Ezzel megjelenítve Zsigmondy Vilmos életútját az intézmény alkalmazottai, tanulói és külső partnerei felé.
A Zsigmondy Gimnázium 12. évfolyamos tanulói osztályfőnökük segítségével ünnepi műsort állítottak össze iskola névadójáról. Zsigmondy Vilmos életútjába épültek bele a fiatalok mai vágyai, gondolatai, elképzelései. Amiről a műsor során kiderült, hogy sok hasonlóságot tartalmaznak Zsigmondy Vilmos terveivel. Lőrincz Lívia intézményvezető asszony beszédében hangsúlyozta Zsigmondy munkásságának aktualitását, kapcsolatát a fiatalokkal; majd meleg szavakkal köszönte meg a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány Kurátorainak a megvalósításhoz nyújtott támogatását. Kifejezte, hogy bízik a lépcsősor folytatásában a későbbiek során, melyhez támogatót keresnek.

zsigmondy lepcso 2021 web


Meghívó

Tisztelt Szülők!

Szeretettel várjuk Önöket: 

2021. 09. 08. (szerda) 16:30 perckor az I/3-ba SzMK-i megbeszélésre. Majd 17:00 órakor az osztályteremben tartandó szülői értekezletre. 

Zsigmondy szobor

A Bányásznapi- és az iskolai hagyományok ápolásának megfelelően a hétvégén a 10. a osztályos tanulók osztályfőnökükkel rendet raktak a Zsigmondy szobor környékén. Ezt követően megkoszorúzták iskolánk névadójának szobrát, és emlékmécsest gyújtottak.

szobor2021

Gólyatábor 2021

Augusztus 26-27 között került megrendezésre a Zsigmondy Gólyatábor, idén mozis tematikával. Az első nap délelőttjén új kilencedikes tanulóink megismerkedtek egymással és az osztályfőnökökkel, majd izgalmas filmes vetélkedőn vehettek részt. A verseny során ügyességi és logikai feladatokat kellett megoldaniuk hat helyszínen. A kötetlenebb esti órák után álmosan indult a reggel, de a fáradtság ellenére megbirkóztak a gólyák a végzősök avatási feladataival, így a tábor végére igazi zsigmondys diákok lettek. Reméljük jó élménnyel indultak új tanulóink gimnáziumi évei!
 golyatabor 2021 web

Vizsgák

Tanévnyitó ünnepély

2021.09.01. (szerda) 8:00.

Jelentkezés az őszi érettségi vizsgára

Határidő: 2021. 09. 06. (hétfő).

Nyári ügyelet

Nyári ügyelet minden szerdán 9:00-13:00 óra között. 

50/51 éves öregdiák

A Dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnáziumban június 26-án összegyűltek az 51 évvel ezelőtt, elsőként ballagó diákok az „50 éves” ünnepi érettségi találkozóra:

A járványhelyzet miatt tavaly elmaradt esemény meghitt, kedves összejövetel volt. Iskolánk diákjai ünnepélyes keretek között átadtak nekik egy- egy tarisznyát, a benne levő jellegzetes ballagó „kincsekkel”. Az igazgatónő rövid beszéddel köszöntötte őket. Ezt követően pedig kötetlen beszélgetés formájában emlékeztek meg osztálytársaikról, őket tanító, kedves tanárokról és az évek alatt elkövetett csínyekről, közös örömökről. Mindannyian szép emlékként őrizzük meg ezt a délelőttöt.

20210626 zsigmondy 50 eves talalkozo web

Készíts promóciós videót az EB-re!

A Gimnázium tanulóit fellelkesítette a DorogiSport által meghirdetett felhívás. 30 másodperces kreatív szurkolói videót kellett készíteni, mely azt mutatja be, hogyan várják az Európa-bajnokságot. A beküldött videókat a Művelődési ház Sörkertjében berendezett mini EB Aréna óriás LED kivetítőjén láthatjuk.

Megosztott első helyezést ért el; Horváth Lóránt 11. b osztályos tanuló, valamint Veres Dániel és barátai (11. a).

Gratulálunk és jó szurkolást kívánunk!

eb2021

Író-olvasó találkozó

2021.06.10-én iskolánkban tartott könyvbemutatót Zolcer János televíziós producer, író. Gorbacsov titkai című művében több évtizedes barátságát dolgozta fel az utolsó szovjet pártfőtitkárral. Érdekes, informatív, könnyen érthető előadásában a résztvevő diákok megismerkedhettek a rendszerváltoztatás nemzetközi hátterével, számukra is átélhetővé vált a kor. Aki pedig a könyvet olvassa el, fogalmat alkothat egy korszakról, egy személyről és a világpolitika alakulásáról.
És ahogy Gorbacsov mondta: "Nem az a lényeg, hogy az ember elbukik, hanem, hogy utána büszkén tudjon felállni."

konyvbemutato zolcer janos

„Repültek” a Zsigmondysok

A múlthéten a 9. A és a 10. B osztály tanulói látogatást tettek a Liszt Ferenc Repülőtéren. Először egy kültéri múzeumot néztünk meg; ahol megcsodáltuk a repülőgépeket és be is ülhettünk azokba. Miután megérkezett a buszunk, az idegenvezető elmondta a szabályokat. A csoportot meglepte, hogy a repülőtérre ételt, italt, és egyéb tárgyakat nem vihetünk magunkkal, csak iratokat. Egy rövid buszút után egy ugyanolyan átvizsgáláson mentünk keresztül, mintha repülőn készülnénk utazni. A fémszegecses bakancsokat le kellett venni, és az ékszereinket is. Az iratainkat már korábban ellenőrizték. Miután minden kötelező körön átestünk, megkezdődött a túránk. Megálltunk rengeteg helyen, és láttunk olyan érdekes dolgokat, amit egy utazás során nem. Lenyűgöző közelségből nézhettünk repülőket fel-le szállni, ami elképesztő élmény volt mindenki számára.

Nagyszerű kirándulást volt.

rep

Érettségi vizsga

Érettségi vizsga 2021
Megtekintés időpontja:
• 12. B: 2021. 05. 31. (hétfő) 8:00-16:00
• 12. A: 2021. 06. 01. (kedd) 8:00-16:00
Szóbeli vizsgák:
• 12. B: 2021. 06. 16. (szerda) 8:00
• 12. A: 2021. 06. 21. (hétfő) 8:00