Híreink

Nemzeti Örökség Intézete

2022. november 8-án, ezen a napfényes késő őszi napon iskolánk 12.B osztályos tanulói a Nemzeti Örökség Intézete támogatásával látogatták meg a Monostori Erődöt Komáromban. A kirándulást megelőző napon előkészítő órákon alapozták meg ismereteiket, amelyet a rendkívül informatív tárlatvezetés tovább gazdagított. A túra végén csoportokban eredtek az erőd rejtett kincseinek nyomába, a tudáspróbán pedig bebizonyították, hogy a program során valóban bővültek ismereteik.

20221108 nori

Halloween

Szuper vidámra sikeredett a szünet előtti utolsó tanítási nap. A napokban a tanárok tombolát osztottak diákjaiknak, ahol édességet, különböző órai mentességeket és kedvezményeket nyerhettek, a fődíj pedig egy finom torta volt. A sütivásár és a jelmezek tovább emelték a nap fényét.
Köszönjük szépen a tombola felajánlásokat Tóth Melinda cukrásznak és az esztergomi Holdboltnak!
312928354 118431704381236 6335032798829569484 n

Zsigmondy Vilmos sírhelyének rendbetétele és koszorúzás

Hagyományosan minden év októberében, Mindenszentek és Halottak Napja előtt iskolánk névadójának, Zsigmondy Vilmos bányamérnöknek síremlékét diákjaink segítségével rendbe tesszük.

Az idei évben is megtisztítottuk a sírkövet, a sírhely környékét összegereblyéztük, majd megemlékezésül koszorút helyeztünk el.

Segítő diákjainkat Kismóni János tanár úr kísérte, akik a 9.B osztályból voltak: Kicsák Jázmin, Bíró Bianka, Földes Réka, Schiszler János, Sztrunga Roland, Huszka Dávid és Molnár Ákos.

zsigmondy sirhely 2022 web

'56-os megemlékezés

Október 24-én, az 1956-os forradalom emlékére írt színdarabot adtak elő a Dobó Katalin Gimnázium és a Zsigmondy Vilmos Gimnázium tanulói és dolgozói a Kaméleon Stúdió vezetésével, Arcson Rafael rendezésében.
A darabot Gálik Sarolta, dobós kolléga írta.  
Mind a diákok, mind a kollégák és a Kaméleon színház színészei lelkesen készültek a produkcióra szeptember elejétől.

 "Köszönjük a közönség pozitív visszajelzését a darab  hétfői megtekintését követően." /Tolnai Miklós/

 A második előadás október 27-én  csütörtökön délután 17-órakor lesz a Dobó Katalin gimnázium színpadán. Mindenkit szeretettel várunk, aki lemaradt a hétfői premierről.

20221024 56 os megemlekezes

Szalagavató 2022

A Zsigmondy Vilmos Gimnázium diákjai számára október 21. nagy nap volt, hiszen akkor kapták meg a végzős diákok az iskolához tartozás egyik jelképét, a szalagot; amit az osztályfőnökök tűztek fel a tanulók szíve fölé, ezzel is szimbolizálva az elválás kezdetét.

A megjelent szülőket, tanárokat és hozzátartozókat ünnepi műsorral szórakoztatták a tanulók. Csodálatos keringőket és szuper osztálytáncokat láthatunk, melyekre már nyár óta lelkesen készültek. Az osztályok életébe is betekintést nyerhettünk a kisfilmek segítségével.

Az ünnepség végén közös fotók készültek a bálteremben, a nagy napot a diákok after partyval zárták.

szalagavato web

Párkányi látogatás

Október 5-én diákjaink 16 órától a párkányi Danubiusz moziban A hely szelleme filmvetítésen vettek részt. A Karnevál Film és A Magyar Krónika magazin együttműködésében készült dokumentumfilm-sorozat hiteles emberekről, közösségszervezőkről és országépítőkről szól a fenntarthatóság és a hazaszeretet jegyében. Az első részben Nógrád-megyébe látogathattunk el.

Ezt követően 17 órától a Barta Gyula galériában egy fotókiállítás megnyitóján vettek részt a diákok, illetve a megnyitó után megtekinthették a kiállítás anyagát. Az eseményen négy osztályból vettek részt tanulók: 12.A, 11.A, 10.A, 9.A.
mozikiallitas4 Egyedi

Unicef- Ébresztőóra - Semmit rólunk nélkülünk- avagy a gyerekeknek is vannak jogaik

A tegnapi napon (2022.október.4. kedd) a 10.a osztály ellátogatott a Gáthy Zoltán Városi Könyvtárba, ahol az UNICEF képvielői jóvoltából ismerkedhettünk meg a szervezet munkájával, valamint a gyermekjogi egyezménnyel. Ugyan az interaktív foglalkozás játékos hangulatban telt, a diákoknak valódi komoly kérdésekre kellett választ találni. Köszönjük szépen, hogy jó hangulatban gazdagodhattunk hasznos ismeretekkel.

unicef web

Mozilátogatás

Iskolánk 12. B osztályos diákjai, a Nemzeti Filmintézet által rendezett szeptemberi Budapesti Klasszikus Film Maraton idején ingyenes diákvetítésen vettek részt az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A diákok nagyvásznon, együtt nézhették meg a restaurált klasszikusok közül az Égigérő fű című filmet, amely a közösség erejéről, az összefogás szükségességéről mesél. A minden akadályt legyőző együttműködés tökéletesen illeszkedik a szocialista társadalom propagandisztikus ideáihoz. Az esemény a KLASSZ program (https://filmarchiv.hu/hu/alapfilmek/klassz)  támogatásával valósult meg.

mozilatogatas web

Sarpi futás 2022

Az idei tanévben, 2022.09.16.-án  megrendezésre került, a már nagy hagyományokkal rendelkező Sarpi –Dorog Városfutás. Tanulóink 67 fővel vettek részt a futófesztiválon. 52 lány és 15 fiú. A távolság, amit teljesíteniük kellett 1500 m volt.

Lányok közül:

I.                 Faragó Zselyke     9.a osztályos tanuló

II.               Zöldvári Emese   10.b osztályos tanuló

De figyelemre méltó eredményt értek el, azok a diákok, akik az első 10 legjobb eredményt produkálták:

4. Simonek Panna 11.a

5.Szabó Noémi 9.b

6.Jurácsik Lili 10.a

7. Tóth Miriám 9.a

8. Hódorog Napsugár 10.b

9. Basovszky Réka 10.a

10.Bába Kira  11.a

Fiúk közül:

I.                 Balogh Kristóf      12.b

II.               Bíró Dávid                9.a

5. Molnár Előd     10.b

6. Szabó Zsombor  10.b

7. Chrompota Milán  10.b

8. Tóth-Haán Bendegúz  9.a

9. Kara Dominik  9.a

10. Benkő Csanád  10.b

Nekik és az összes résztvevőnek gratulálunk!

sarpi futas 2022