• slide-efop-1.8.5-17_uj.jpg
  • slide-efop-4.1.3-17_uj.jpg
  • slide-zsigmondy50.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Krókusz projekt – emlékezés a Zsigmondyban

A holocaust gyermek áldozatairól, iskolás társainkról emlékeztünk a Krókusz projekttel, melyhez ebben a tanévben iskolánk is csatlakozott.

Mindazokért, akik ebben a szörnyűséges időszakban vesztették életüket ültettük az emlékezés krókusz hagymáit.

A projektet faliújság összeállításával kezdtük, majd osztálytermi megemlékezéssel folytattuk, végül pedig elültettük a 12. B osztállyal a krókuszokat a Zsigmondy pihenőhely mellett. 

k20191115

Meghívással a Parlamentben

2019. november 11-én a Gimnázium 12.A. osztályának tanulói parlamenti látogatáson vehettek részt iskolánk egykori diákja, Nunkovics Tibor képviselő úr vendégeként. Így nem csak a "szokásos" turistaútvonalat járhatták be, hanem a Szent Korona megtekintése mellett láthatták az Országház "rejtettebb" részeit is, és a karzatra feljutva belepillanthattak az Országgyűlés munkájába.
A fantasztikus élményt és a lehetőséget ezúton is köszönjük a képviselő úrnak. 

p20191112

Családfakutatás

Október közepén a Magyar Nemzeti Levéltár Komárom-Esztergom Megyei Levéltárának munkatársa, Szabó Csaba Gábor tartott előadást a 9.A és 10.A osztályokban. A társadalomismeret órák kiegészítéseként a családfakutatás lehetőségeiről, módszereiről hallhattak hasznos információt a gyerekek.

Családfa kutatás fotó

Eltelt az első 50 év a Zsigmondyban

Az őszi szünet elején folyatódott a Zsigmondy 50 rendezvény sorozat a Nosztalgia pedagógus találkozóval. Az Igazgató Asszony ismertette az iskola történetét, fejlődését; korabeli képekkel idézte fel az eltelt időt. Méltatta az igazgatók és az itt tanító pedagógusok kiemelkedő munkáját, akik képesek voltak arra, hogy olyan általános élet-és munkaszemléletet adjanak diákjaiknak, mellyel sikeres az életútjuk. Az iskola bejárása után kötetlen beszélgetések zajlottak; mindenki újra otthon érezhette magát a Zsigmondyban.

50

Meghívó

zsigmondy unnepi musor 2019 honlap

.