• slide-efop-1.8.5-17_uj.jpg
  • slide-efop-4.1.3-17_uj.jpg
  • slide-top-7.1.1-16.jpg
  • slide-zsigmondy_emlekkonyv.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Szórólap

 

Pályaválasztás 2020

prezi20201112 

Bemutatkozó videó

 

Halloween a gimiben

A mai nap igazi halloweeni hangulatban telt - a folyosókon díszek, a tanórákon jutalom cukorkák várták a diákokat. Kreatív tökök, rémes vagy éppen vicces jelmezek születtek. Köszönjük a DÖK-nek és a 9.A osztálynak a szervezést és a díszítést!
Egy tanuló véleménye: "A mai napban az tetszett, hogy halloween alkalmából sokan beöltöztek valamilyen jelmezbe az iskolában, köztük a tanárok is. A díszítés ötletes volt és hangulatos. Nem a megszokott környezetben voltunk jelen. Kreativitásunkat is elengedhettük a tökfaragásban.  Izgalmasabb volt a tanóra, hogy a helyes válaszokért cukorral jutalmaztak bennünket."

20201106 halloween

Sokszínűség hete a Zsigmondyban

A projekt keretében foglalkoztunk a Sokszínűség Oktatási Munkacsoport (SOM) által propagált előítéletes alapú zaklatás elleni témákkal és az iskolai sokszínűséggel.
A tanulók Google kérdőívet töltöttek ki az iskolai légkörről és az előítéletes magatartásról. A felmérés megnyugtató eredményt mutatott; zömében barátságos és biztonságos helynek tartják iskolánkat a tanulók.
Egy másik foglalkozáson 4 fős csoportokban közös tulajdonságokat kellett keressenek, amik négyükre, három diákra, vagy kettőre igazak. Ennek eredménye, hogy sokszínűek vagyunk.
A 3. alkalommal egy előítéletes alapú iskolai zaklatással kapcsolatos kisfilmet néztünk meg („Te mit csinálnál?”), melynek három lehetséges befejezését beszéltük meg.

A rendezvény aktuális témákat feszegetett, melyre többször érdemes lesz visszatérni.

kh20201106

.