• slide-efop-1.8.5-17_uj.jpg
  • slide-efop-4.1.3-17_uj.jpg
  • slide-zsigmondy50.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Adományozás a Zsigmondy Gimnázium részére

A Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Egysége 700.000-Ft támogatást nyújtott a PRO SCHOLA NOSTRA iskolai alapítványon keresztül a Gimnázium Kémia előadójának és előkészítőjének felújítására. Az összegből infrastrukturális fejlesztés történt; így az 50 évvel ezelőtt beépített anyagok cseréjére került sor.

Köszönetünket fejezzük ki az Adományozók felé, és bízunk egy későbbiekben megvalósuló szakmai fejlesztésben.

rt20191014

Nyílt nap

nyn2019

Országos második helyezés a Szabari Krisztina Fordítási Versenyen

Filó Luca, 11. A osztályos tanulónk második helyezést ért el a Szabari Krisztina Országos Fordítási Versenyen, melyet az Origó Nyelvi Centrum rendezett. A döntőben fordítástechnikai feladatokat kellett megoldani, és két szöveget lefordítani.

A versenyeredményhez szívből gratulálunk.

fv20191008

Papírgyűjtés

papirgyujtes2019okt

Szárnyalás

Eljött szeptember utolsó napja, ami a Zsigis gólyák szárnyalását jelentette. Jó hangulatban telt a kilencedikesek avatása. A végzős osztály sok mókás feladat elvégzésére kényszerítette a legifjabbakat. Először mindkét osztály bemutatta a plakátját, amivel kifejezték a tizenkettedikesek iránti tiszteletüket, majd egy-egy csoportos tánccal folyatódott a műsor. Ezt követően volt sminkkészítés és tejföl etetés csukott szemmel, motorozás bébi motorral, versírás és néhány ügyességi feladat. Az esemény lezárásaként a gólyák fogadalmat tettek, hogy mindent megtesznek, amit a két végzős osztály kér, és tudatosították, hogy a "Tizenkettedikeseknek mindig igazuk van." A feladatok pontozásra is kerültek, és nagyon szoros eredményt hozva a 9.A nyerte a gólyák közötti versenyt.

sz20191001

.