• slide-efop-1.8.5-17_uj.jpg
  • slide-efop-4.1.3-17_uj.jpg
  • slide-top-7.1.1-16.jpg
  • slide-zsigmondy_emlekkonyv.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Készíts promóciós videót az EB-re!

A Gimnázium tanulóit fellelkesítette a DorogiSport által meghirdetett felhívás. 30 másodperces kreatív szurkolói videót kellett készíteni, mely azt mutatja be, hogyan várják az Európa-bajnokságot. A beküldött videókat a Művelődési ház Sörkertjében berendezett mini EB Aréna óriás LED kivetítőjén láthatjuk.

Megosztott első helyezést ért el; Horváth Lóránt 11. b osztályos tanuló, valamint Veres Dániel és barátai (11. a).

Gratulálunk és jó szurkolást kívánunk!

eb2021

Író-olvasó találkozó

2021.06.10-én iskolánkban tartott könyvbemutatót Zolcer János televíziós producer, író. Gorbacsov titkai című művében több évtizedes barátságát dolgozta fel az utolsó szovjet pártfőtitkárral. Érdekes, informatív, könnyen érthető előadásában a résztvevő diákok megismerkedhettek a rendszerváltoztatás nemzetközi hátterével, számukra is átélhetővé vált a kor. Aki pedig a könyvet olvassa el, fogalmat alkothat egy korszakról, egy személyről és a világpolitika alakulásáról.
És ahogy Gorbacsov mondta: "Nem az a lényeg, hogy az ember elbukik, hanem, hogy utána büszkén tudjon felállni."

konyvbemutato zolcer janos

„Repültek” a Zsigmondysok

A múlthéten a 9. A és a 10. B osztály tanulói látogatást tettek a Liszt Ferenc Repülőtéren. Először egy kültéri múzeumot néztünk meg; ahol megcsodáltuk a repülőgépeket és be is ülhettünk azokba. Miután megérkezett a buszunk, az idegenvezető elmondta a szabályokat. A csoportot meglepte, hogy a repülőtérre ételt, italt, és egyéb tárgyakat nem vihetünk magunkkal, csak iratokat. Egy rövid buszút után egy ugyanolyan átvizsgáláson mentünk keresztül, mintha repülőn készülnénk utazni. A fémszegecses bakancsokat le kellett venni, és az ékszereinket is. Az iratainkat már korábban ellenőrizték. Miután minden kötelező körön átestünk, megkezdődött a túránk. Megálltunk rengeteg helyen, és láttunk olyan érdekes dolgokat, amit egy utazás során nem. Lenyűgöző közelségből nézhettünk repülőket fel-le szállni, ami elképesztő élmény volt mindenki számára.

Nagyszerű kirándulást volt.

rep

Érettségi vizsga

Érettségi vizsga 2021
Megtekintés időpontja:
• 12. B: 2021. 05. 31. (hétfő) 8:00-16:00
• 12. A: 2021. 06. 01. (kedd) 8:00-16:00
Szóbeli vizsgák:
• 12. B: 2021. 06. 16. (szerda) 8:00
• 12. A: 2021. 06. 21. (hétfő) 8:00

Pálya-orienteering a Gimiben

A Magyar Cserkészszövetség szervezésében vettek részt a 10. és 11. évfolyam tanulói a Pálya-orienteering nevű programban.

A program célja, hogy a szabadtérben megrendezett, élményekben gazdag és játékos formában nyújtson segítséget a fiataloknak a pályaorientáció és önismeret területén.

Először térképen kellett tájékozódniuk; ez is talpraesettség egyik alapeleme, amely többféle képesség fejlesztésére is kiváló eszköz.

A diákok az iskolától indultak, majd oda tértek vissza. Kihelyezett tájékoztatók alapján haladtak végig a pályán. A pálya pontjait a térkép segítségével kellett megtalálniuk. A résztvevők minden egyes ponton az MBTI-személyiségtipológia alapján választottak két továbbhaladási lehetőség közül. A kihelyezett pontanyag segítségével döntötték el, hogy az adott dimenzió mentén melyik kategóriába tartoznak.

Végig haladva a pályán mindenki kideríthette, hogy mely személyiségtípusba tartozik.

A tanulók a pontok közötti átmenetekben kisebb csoportokban közlekedtek, és olyan feladatokat teljesítettek, melyek a pályaválasztásukra vonatkozó, nyílt végű önismereti kérdéseket tartalmaztak. E feladatok produktuma, valamilyen kisebb alkotás volt (pl. telefonjukkal készített fotó), melyekben leképezték pályamotivációjukat, jövőképüket. A program végén kiscsoportokban a diákok és a vezetők megbeszélték a tapasztalatokat.

pn2021

.