• slide-efop-1.8.5-17_uj.jpg
  • slide-efop-4.1.3-17_uj.jpg
  • slide-top-7.1.1-16.jpg
  • slide-zsigmondy_emlekkonyv.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Lampionos hajófelvonulás

A hétvégén iskolánk először vett részt, az Esztergomban rendszeresen megrendezett Lampionos hajófelvonuláson a Kis-Dunán.

Diákjaink egy hippibuszt formáltak a stégből, és ezen hajóztak le egy darabon hippiként, énekelve, kiabálva, táncolva.

Mindenki nagyon jól érezte magát! 

Köszönet Kákonyi Botondnak, a csapat vezetőjének és a csapat többi tagjának is.

lf2022

Ballagás 2022

Április utolsó szombatján, csodaszép napsütéses napra ébredtünk. A Zsigmondy Vilmos Gimnázium végzős tanulói számára ez a reggel izgalommal és várakozással telt. Négy éves középiskolai tanulmányuk végét jelezve, eljött a ballagás. A diákok készülődése mellett, az alsóbb évesek az előkészületeken dolgoztak, hogy az utolsó osztályfőnöki órára virágözönbe borítsák az iskolát.

Becsengettek. Ez volt az utolsó csengetés a 12. évfolyam számára, majd 9 órakor megkapták az útravalóra tarisznyájukat és az osztályfőnökök instrukcióit.

A Himnuszt követően Balogh Kristóf és Tolnai Balázs búcsúzott a végzős évfolyamtól, előbbi beszéddel, utóbbi verssel. A ballagók nevében Kriszeg Nóra búcsúzott, amit Farkas Réka előadása követett. Ezt követően Lőrincz Lívia igazgatónő útravaló tanácsait hallhattuk, és a jutalomkönyvek átadása során megtudtuk, kik tették a legtöbbet a gimnáziumi évek alatt mind tanulmányban, mind a közösségi életben, illetve mely szülők segítették az iskolát. Már csak a zászlóátadás maradt a végére, ahol a 12. évfolyamosok buzdító szavakkal átadták a stafétát a 11. évfolyam számára, akik ígéretet tettek a méltó követésre.

A műsor Márti dalával („Kezdjetek el élni…”) és buborékfújással zárult. Mindenki boldog volt, hogy 2 év után „igazi” ballagáson vehetett részt.

2022 zsigmondy ballagas

Környezetvédelmi fal

A Fenntarthatósági Témahét keretében bolygónk legsürgetőbb környezetvédelmi problémáiról készítettek diákjaink porpasztell képeket. Figyelemfelhívó szövegrészekkel kiegészítve sok információt nyújt a fenntartható fejlődés szükségszerűségéről. 

kf20220429

Múzeumlátogatás

Péntek délután a Magyar Nemzeti Galériában jártunk a 9. A osztállyal. 

Az állandó kiállítást néztük meg, a gótikától a XX. századi művészetig.  

A modern művészetek tárlata is megújulva megtekinthetővé vált.  

A diákok nagy lelkesedéssel és érdeklődéssel vettek részt a múzeumlátogatáson és pozitív élményekkel  tértek haza. 

ml20220425

Sikeres pályázat

A Zsigmondy Vilmos Gimnázium sikeresen pályázott a Waclaw Felczak Alapítvány által kiírt Lengyelországi osztálykirándulásra, és 2.000.000 Ft-ot nyert a program lebonyolítására. A 10. A osztály tanulói Szent Kinga nyomában járnak majd a tanév végén. Megismerkednek a diákok a lengyel kultúrával, a lengyel-magyar barátság eszméjével, a két ország közötti történelmi kapcsolatokkal. A személyes élmények hozzájárulnak az országról szóló ismereteik bővítéséhez.

waclaw logo

.