• slide-efop-1.8.5-17_uj.jpg
  • slide-efop-4.1.3-17_uj.jpg
  • slide-top-7.1.1-16.jpg
  • slide-zsigmondy_emlekkonyv.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Zsigmondy-lépcső átadó a Gimnáziumban

A Gimnázium névadója 200 évvel ezelőtt született. E jeles évforduló megünneplésére készült el a „Zsigmondy-lépcső”. Ezzel megjelenítve Zsigmondy Vilmos életútját az intézmény alkalmazottai, tanulói és külső partnerei felé.
A Zsigmondy Gimnázium 12. évfolyamos tanulói osztályfőnökük segítségével ünnepi műsort állítottak össze iskola névadójáról. Zsigmondy Vilmos életútjába épültek bele a fiatalok mai vágyai, gondolatai, elképzelései. Amiről a műsor során kiderült, hogy sok hasonlóságot tartalmaznak Zsigmondy Vilmos terveivel. Lőrincz Lívia intézményvezető asszony beszédében hangsúlyozta Zsigmondy munkásságának aktualitását, kapcsolatát a fiatalokkal; majd meleg szavakkal köszönte meg a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány Kurátorainak a megvalósításhoz nyújtott támogatását. Kifejezte, hogy bízik a lépcsősor folytatásában a későbbiek során, melyhez támogatót keresnek.

zsigmondy lepcso 2021 web


Meghívó

Tisztelt Szülők!

Szeretettel várjuk Önöket: 

2021. 09. 08. (szerda) 16:30 perckor az I/3-ba SzMK-i megbeszélésre. Majd 17:00 órakor az osztályteremben tartandó szülői értekezletre. 

Zsigmondy szobor

A Bányásznapi- és az iskolai hagyományok ápolásának megfelelően a hétvégén a 10. a osztályos tanulók osztályfőnökükkel rendet raktak a Zsigmondy szobor környékén. Ezt követően megkoszorúzták iskolánk névadójának szobrát, és emlékmécsest gyújtottak.

szobor2021

Gólyatábor 2021

Augusztus 26-27 között került megrendezésre a Zsigmondy Gólyatábor, idén mozis tematikával. Az első nap délelőttjén új kilencedikes tanulóink megismerkedtek egymással és az osztályfőnökökkel, majd izgalmas filmes vetélkedőn vehettek részt. A verseny során ügyességi és logikai feladatokat kellett megoldaniuk hat helyszínen. A kötetlenebb esti órák után álmosan indult a reggel, de a fáradtság ellenére megbirkóztak a gólyák a végzősök avatási feladataival, így a tábor végére igazi zsigmondys diákok lettek. Reméljük jó élménnyel indultak új tanulóink gimnáziumi évei!
 golyatabor 2021 web

Vizsgák

Tanévnyitó ünnepély

2021.09.01. (szerda) 8:00.

Jelentkezés az őszi érettségi vizsgára

Határidő: 2021. 09. 06. (hétfő).

.