• slide-efop-1.8.5-17_uj.jpg
  • slide-efop-4.1.3-17_uj.jpg
  • slide-top-7.1.1-16.jpg
  • slide-zsigmondy_emlekkonyv.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Mosdófelújítás a Baumit jóvoltából

A Zsigmondyban befejeződött az első emeleti vizesblokk felújítása, a Baumit jóvoltából. Köszönetünket fejezzük ki a támogatásért az iskola közösségének nevében.

Iskolánk elkötelezett abban, hogy az iskolahasználókat minél magasabb színvonalú és kultúrált környezet fogadja. Ennek megvalósításában folyamatosan keressük a partnereket. Három vizesblokkból korábban kettőt sikerült felújítani (a Baumit és az önkormányzat jóvoltából), a harmadik a tavalyi tanévben még az iskolaépület építésének több, mint 50 évvel ezelőtti állapotát tükrözte. Mostmár mindhárom új és korszerű formát kapott, az épület retro jellege már csak a formájában és a potyogó, szigetelés nélküli vakolatban nyilvánul meg - erre reményeink szerint fenntartónkkal, az Esztergomi Tankerülettel fogunk állami pályázatot benyújtani.

Nagyra értékeljük partnereink segítő szándékát mind a kollegák, mind a diákok részéről. A korábbi felújítás utáni állapotot megőrzik a tanulónk is: megértették, hogy az iskola a "második otthonuk", vigyáznak az állapotára. Azt is fontosnak tartom, hogy a hozzánk látogató vendégek, szülők és leendő diákjaink is lássák, hogy nemcsak az oktatási eredményeink fejlődnek, hanem képesek vagyunk megújulni többféle szempontból.

Köszönetünket fejezzük ki a szervezésben részt vevőknek, Nagymányoki Cintiának, Wáryné Világi Hajnalkának és Veres Szilveszternek is.

dorogimedence.hu

baumit mosdo 2023

"Ismét díjazzuk a tudást!” pályázat

A Komárom-Esztergom Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány "Ismét díjazzuk a tudást!", pályázatán gimnáziumunk tanulója, Hullár László 11.a osztályos tanuló egy Neuzer kerékpárt nyert az esztergomi Neuzer Kft. jóvoltából. Az Alapítvány támogatja azon 14-17 év közötti diákokat, akik több éven keresztül kimagasló tanulmányi eredményt értek el. Nagyon büszkék vagyunk Lacira kiváló teljesítménye miatt!

IMG 20230614 081138

Diákolimpia

Iskolánk idén első alkalommal nevezett be a strandkézilabda diákolimpiára. Az Agárdon megrendezett elődöntőn a lányok továbbjutó helyet vívtak ki, így országos döntőbe jutottak! Gratulálunk a csapat tagjainak, és köszönjük Haskó Juditnak a szakmai segítséget!

348457230 940744740470302 7383163556852058203 n

A Semmelweis Egyetemen jártunk

Iskolánk 11. évfolyamos, biológia tudományterületet választott tanulói, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karát látogatták meg. Az egészségvédelmi programon a fiatalokat közvetlenül érintő témákról volt szó. A klinika orvosai tartottak előadást fényvédelem, anyajegyek, bőrdaganatok, tetoválás és testékszerek, szexuális úton terjedő betegségek, test- és bőrhigiéna témakörökben. Az előadás végén az elhangzottakból interaktív tesztet írtak, ahol két tanulónk Mihályi Luca és Varga Kerecsen az első tíz között végzett.

346044505 969065580892215 4426779342726401517 n

Ballagás 2023

Idén május 5-én búcsúztak el végzős diákjaink iskolánktól. Ismét felcsendültek a hagyományos ballagási énekek az alsóbb éveseknek köszönhetően virágba öltözött gimnáziumunk folyosóin. Ballagó diákjaink utoljára járhatták be az épületet, immár ünnepélyes keretek között. A tiszteletükre rendezett műsorban a fiatalabb diákok verssel, zeneszámmal és búcsúbeszéddel köszöntötték őket. A végzősök nevében Balogh Kristóf 12. b osztályos tanuló mondott beszédet. Az ünnepség megható pillanata volt, amikor a ballagók virággal köszöntötték az édesanyákat.

Sok sikert kívánunk végzős diákjainknak a hétfőn kezdődő érettségi vizsgákon!

20230505 ballagas collage

.