• slide-zsigmondy_emlekkonyv.jpg

Híreink

Projektnap

zsigmondy projektnap 2020 web

Emlékkönyv átadó

A Zsigmondy 50! rendezvény sorozat tavaszi eseménye lett volna az Emlékkönyv- és a Bodri sarok átadója. Sajnos ezt a járványhelyzet miatt nem lehetett akkor megvalósítani.

Dorog város képviselőtestülete a TOP-7.1.1 Civil Akciók a Kultúráért, környezetért, közérzetét című helyi felhívásra benyújtott pályamunkákat támogatta, ezzel segítve elképzeléseink megvalósulását.

A rendezvényen először régi kedves kollégára, tanárra, kutatóra: dr. Bodri Ferencre emlékeztek a résztvevők, majd átadásra került a róla elnevezett „Bodri sarok”, ahol íróasztalán és polcán könyvei sorakoznak. G. Tóth Franciska a Babits Villa Múzeum Igazgatóasszonya dr. Bodri Ferenc Babits Mihállyal kapcsolatos munkásságáról tartott előadást

A rendezvény második részében az Emlékkönyv szerkesztőjével: Szabó-Berghauer Zoltánnal beszélgetett Soós Tibor írótanár.

A program zárásaként az Igazgató Asszony kérte, hogy lapozzanak bele az Emlékkönyvbe, és vigyék magukkal. Reményét fejezte ki, hogy sokaknak kedves emlék lesz, a benne foglaltakat hosszú időre megőrzik, és könyvespolcaikról időről időre leemelik.

Mindkét programot állófogadás zárta.

20200907 konyvbemutato collage web

Zsigmondy dombormű átadó ünnepség

Szeptember 4-én, a Gimnázium főbejáratánál Zsigmondy dombormű avató ünnepségre került sor. A dombormű a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány támogatásával készült, amely Partos-Nagy Eszter művésztanár tervező és kivitelező munkája. A 72 x 62 cm-es gránit lapba mélyített, bronzosított terrakotta emléktáblát Dr. Völner Pál államtitkár úr, Glevitzky István az Alapítvány kuratóriumi elnöke és az iskola igazgatója leplezték le.

20200904 dombormu collage web2

Meghívó

zsigmondy dombormu 2020

Meghívó

zsigmondy konyvbemutato 2020 uj

.