• slide-efop-1.8.5-17_uj.jpg
  • slide-efop-4.1.3-17_uj.jpg
  • slide-top-7.1.1-16.jpg
  • slide-zsigmondy_emlekkonyv.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Zsigmondysok az előítéletesség ellen

Gimnáziumunk tanára, Soós Tibor vett részt a Tom Lantos Intézet Zsidó Élet és Antiszemitizmus Programja és az ELTE PPK oktatói által közösen szervezett az "Antiszemita előítéletek az iskolában: módszerek, tananyagok, előítéletek” című programon és egy két napos tanári továbbképzésen. Ennek tapasztalatait megosztva tartott órákat iskolánk 12. B. osztályában, amelyek során a diákokkal közösen dolgozták fel az előítéletesség, rasszizmus, antiszemitizmus napjainkban is jelen lévő problematikáját, vizsgálták meg az ezekkel szembeni fellépés lehetőségeit, módszereit. A képzést egy felmérés és internetes kérdőív kitöltése zárta.

ei2021

Szalagavató 2021

Egy ilyen szokatlan, kihívásokkal teli időszak után mindannyiunk örömére pénteken, október 8-án összegyűltünk, és megtekintettük a Zsigmondy Vilmos Gimnázium 12. évfolyamos diákjainak szalagavató műsorát. A végzősök mindent beleadva készültek az elmúlt egy hónapban, hogy kissé rendhagyó, de eredeti műsort alkothassanak és színpadra léphessenek, még mielőtt a járványhelyzet meghiúsítaná a lehetőséget.
Abban a reményben tűztük fel a diákoknak a szalagot, hogy ők büszkén fogják vállalni a közösséghez tartozás jelét.
 Szalagtűzés után diákjaink egy színvonalas ünnepi műsorral örvendeztették meg szüleiket, tanáraikat és a megjelent vendégeket: hagyományos keringővel, közös modern tánccal, általuk írt versekkel, az órákból vett vicces jelenetekkel és az osztályok életét bemutató videókkal.
Az ünnepség végén, a diákok és tanárok kellemesen beszélgethettek egy közös koccintás kíséretében a Művelődési Ház báltermében.

sz2021

Vadászati Világkiállításon a Zsigmondysok

Október 6-án lehetőségünk volt elmenni a Vadászati Világkiállításra, Budapestre. Rengeteg különleges dologgal ismerkedhettünk meg egy idegenvezető segítségével, aki 3 kiállításon kísért végig minket. Ez idő alatt hallhattunk Magyarország vizes élőhelyeiről, melyek felhívták figyelmünket a körülöttünk lévő csodálatos természeti értékeinkre és megóvásuk fontosságára. Láthattuk, hogy Magyarország gazdag, ezeréves történelmének mennyire alapvető része volt a vadászati kultúra. Az utolsó kiállítóhely az agarászatot, solymászatot és az íjászatot mutatta be.

Mindannyian úgy gondoljuk sok élménnyel gazdagodtunk a program által.

vadaszati kiallitas

Országos Ifjúsági Honvédelmi Járőrverseny

2021. október 1-jén, pénteken rendezték meg Pákozdon a katonai emlékparkban az Országos Ifjúsági Honvédelmi Járőrversenyt. A diákoknak nyolc állomáson különböző feladatokat kellett végrehajtaniuk, miközben 11 km-es távot teljesítettek. Iskolánkat az alábbi tanulók képviselték, akik becsülettel helyt álltak:
1. Berndt Áron 11. b
2. Reskó Vanessza 11. b
3. Mészáros Richárd 11. b
4. Papp Henrietta 11. b

Jarorverseny web

Monostori erő(d) próba - Haditorna verseny

2021. szeptember 30-án, csütörtökön rendezték meg a felmenő rendszerű haditorna versenyt hagyományosan a monostori erődben. Gimnáziumunkat az alábbi tanulók képviselték:
1. Harmat Zsombor 11. b
2. Ujlaki Dániel 11. b
3. Makó Zoltán 11. b
4. Mede Rajmunk 10. b
Az idén a 18 csapatból iskolánk a középmezőnyben zárt (10-14. hely).

Haditorna 05 web

.