• slide-efop-1.8.5-17_uj.jpg
  • slide-efop-4.1.3-17_uj.jpg
  • slide-top-7.1.1-16.jpg
  • slide-zsigmondy_emlekkonyv.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Búcsúzunk

belecz laszlo bucsu 2021 web

Zsigmondy Festőtábor Kiállítás 2021

Idén nyáron is megrendezésre került a Zsigmondy festőtábor. Hagyományosan az esztergomi Duna partján festettek a diákok, Partos-Nagy Eszter művész-tanár vezetésével. A hangulatos 5 alkotói napon készült képekből nyílt kiállítás a Gimnáziumunkban. A megnyitón megcsodálhatták az érdeklődők a vászonra festett olajfestményeket, melyek egytől egyig a szabadban készültek.    

A kiállítás november 20-ig megtekinthető.

20211109 kiallitasmegnyito1

1956. 11. 04.

November 4-én az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének emléknapján 12. évfolyamos tanulóinkkal rendhagyó történelem órán vettünk részt. Vendégünk Murányi Levente volt, aki gimnazistaként a forradalom eseményeinek sűrűjébe csöppent és aktív részesévé vált. Nagyon érdekes volt hallgatni, ahogy elbeszélte az eseményeket saját szemszögéből. Érzékletesen hozta közel a mai kor fiataljaihoz az 1950-es évek Magyarországát, a forradalom hangulatát és a Korvin-közben átélt eseményeket. A diákok kérdései nyomán kiderült, hogyan változtatták meg életét és milyen kalandos életút kezdetét jelentették vendégünk számára az átélt események. Arról is átfogó képet kaphattunk, hogy egy átlagember életében hogyan tükröződnek vissza a történelem sorsfordító eseményei. Tanár és diák előtt egyformán elevenedett meg és vált kézzelfoghatóvá az, ami máskor csak a történelemkönyvek lapjain hever előttünk.

Kamasz fejjel 56 ban

Zsigmondy - Halloween

Idén is tartottunk egy rendhagyó tanítási napot Halloween alkalmából, amely során boszorkányok, ördögök, csontvázak, szellemek és egyéb rémségek ültek be az iskolapadba. A tanárok nem ijedtek meg, sőt, cukorkával és különböző kuponokkal ajándékozták meg a tanulókat, amelyeket órai kedvezményekre válthatnak a tanév során. A tökfaragó versenyt a 11.B és 12.A osztályok nyerték, de minden munka magas színvonalú és ötletes volt. Az egész épület halloweeni díszbe borult a 9. A-s DÖK képviselőknek köszönhetően.

Halloween

Angol szabadulószoba nyolcadik osztályos diákoknak a Zsigmondyban

A programot 2021. november 03-án valósítottuk meg, melyben lehetőséget biztosítottunk a Gimnázium megismerésére egy szabadidős, szórakoztató, profilhoz illeszkedő angol nyelvű összejövetellel.

A feladatok tervezése során arra törekedtünk, hogy a szabadulószobák izgalmát megtartva, csak a minimálisan szükséges információkat nyújtsuk a diákoknak. A tanulók feladata az volt, hogy csapatmunkában jöjjenek rá, és fejtsék meg a feladványokat.

Kerettörténet: Egy őrült professzor egy olyan vegyületet fejlesztett ki, amelyik akarat nélküli zombivá változtatja az embereket. (Mindezt egy videóból tudják meg a résztvevők a kezdő weboldalon.) A feladat az ellenszer megkeresése egy óra alatt, ezután a professzor visszatér a laborba.

A videó után a feladatok nagyon vázlatosak voltak. A záróprogram egy kötetlen beszélgetés volt, tea és sütemény mellett. Ezt követően mindenki „kiszabadult” a Gimiből!

szab

.