• slide-efop-1.8.5-17_uj.jpg
  • slide-efop-4.1.3-17_uj.jpg
  • slide-top-7.1.1-16.jpg
  • slide-zsigmondy_emlekkonyv.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Nemzeti Örökség Intézete

2022. november 8-án, ezen a napfényes késő őszi napon iskolánk 12.B osztályos tanulói a Nemzeti Örökség Intézete támogatásával látogatták meg a Monostori Erődöt Komáromban. A kirándulást megelőző napon előkészítő órákon alapozták meg ismereteiket, amelyet a rendkívül informatív tárlatvezetés tovább gazdagított. A túra végén csoportokban eredtek az erőd rejtett kincseinek nyomába, a tudáspróbán pedig bebizonyították, hogy a program során valóban bővültek ismereteik.

20221108 nori

Halloween

Szuper vidámra sikeredett a szünet előtti utolsó tanítási nap. A napokban a tanárok tombolát osztottak diákjaiknak, ahol édességet, különböző órai mentességeket és kedvezményeket nyerhettek, a fődíj pedig egy finom torta volt. A sütivásár és a jelmezek tovább emelték a nap fényét.
Köszönjük szépen a tombola felajánlásokat Tóth Melinda cukrásznak és az esztergomi Holdboltnak!
312928354 118431704381236 6335032798829569484 n

Zsigmondy Vilmos sírhelyének rendbetétele és koszorúzás

Hagyományosan minden év októberében, Mindenszentek és Halottak Napja előtt iskolánk névadójának, Zsigmondy Vilmos bányamérnöknek síremlékét diákjaink segítségével rendbe tesszük.

Az idei évben is megtisztítottuk a sírkövet, a sírhely környékét összegereblyéztük, majd megemlékezésül koszorút helyeztünk el.

Segítő diákjainkat Kismóni János tanár úr kísérte, akik a 9.B osztályból voltak: Kicsák Jázmin, Bíró Bianka, Földes Réka, Schiszler János, Sztrunga Roland, Huszka Dávid és Molnár Ákos.

zsigmondy sirhely 2022 web

'56-os megemlékezés

Október 24-én, az 1956-os forradalom emlékére írt színdarabot adtak elő a Dobó Katalin Gimnázium és a Zsigmondy Vilmos Gimnázium tanulói és dolgozói a Kaméleon Stúdió vezetésével, Arcson Rafael rendezésében.
A darabot Gálik Sarolta, dobós kolléga írta.  
Mind a diákok, mind a kollégák és a Kaméleon színház színészei lelkesen készültek a produkcióra szeptember elejétől.

 "Köszönjük a közönség pozitív visszajelzését a darab  hétfői megtekintését követően." /Tolnai Miklós/

 A második előadás október 27-én  csütörtökön délután 17-órakor lesz a Dobó Katalin gimnázium színpadán. Mindenkit szeretettel várunk, aki lemaradt a hétfői premierről.

20221024 56 os megemlekezes

Szalagavató 2022

A Zsigmondy Vilmos Gimnázium diákjai számára október 21. nagy nap volt, hiszen akkor kapták meg a végzős diákok az iskolához tartozás egyik jelképét, a szalagot; amit az osztályfőnökök tűztek fel a tanulók szíve fölé, ezzel is szimbolizálva az elválás kezdetét.

A megjelent szülőket, tanárokat és hozzátartozókat ünnepi műsorral szórakoztatták a tanulók. Csodálatos keringőket és szuper osztálytáncokat láthatunk, melyekre már nyár óta lelkesen készültek. Az osztályok életébe is betekintést nyerhettünk a kisfilmek segítségével.

Az ünnepség végén közös fotók készültek a bálteremben, a nagy napot a diákok after partyval zárták.

szalagavato web

.