Beiratkozás

Középfokú intézménybe történő beiratkozás folyamata a 2021/2022-es tanévre vonatkozóan

A SZÜLŐ FELADATAI:

  • Felvételt nyert gyermekét személyesen vagy személyesen és elektronikus úton beírassa az intézménybe.
  • 2021. 06. 01-től a KRÉTA e-Ügyintézés felületén keresztül beküldi gyermekének adatait a középfokú iskola részére a „Beiratkozás középfokú intézménybe” folyamat segítségével. Az online jelentkezés határideje: 2021. június 23. 24 óra.

Adatbeküldés módja:

A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületre. Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerben lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő ellenőriz, módosíthatja vagy kiegészítheti.

A szülő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová a gyermeke felvételt nyert. Az e-Ügyintézés felületén betöltött/beírt oktatási azonosító, ill. név, születési hely, idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót, majd generálja a nyomtatványokat. Amennyiben a szülő aláírva szeretné hozni a beiratkozásra, akkor kinyomtathatja azokat. De nem kötelező ezeket kinyomtatni az iskola erről gondoskodik. Amennyiben a rendszer nem találja meg a tanulót, akkor üzenetet küld az adatok pontosítására, ill., hogy a szülő vegye fel a kapcsolatot azzal az intézménnyel, ahová a gyermeke felvételt nyert.

  • 2021. június 24-én (csütörtök) minden felvett tanuló törvényes képviselője be kell hozza a tanuló általános iskolai bizonyítványát és az intézmény által kért egyéb dokumentumokat. Amennyiben a megadott időpontban nem tud a törvényes képviselő az intézményben megjelenni, lehetőséget biztosítunk arra, hogy telefonon időpontot egyeztessen.
  • Az e-Ügyintézés nem kötelező, így a szülők megtehetik, hogy csak hagyományos módon a személyes megjelenéskor töltik ki a dokumentumokat.
Helyszín Tagozat Időpont
Fsz. I. magyar- angol két tanítási nyelvű 08:00-12:00
Fsz. I. emelt angol 12:00-16:00
I/3. emelt informatika 08:00-12:00
I/3. katonai-belügyi rendészeti 12:00-16:00
  • A szülő az e-Ügyintézés felületén keresztül történt sikeres beiratkozásról visszajelzést kap az intézménytől.