Katonasuli - Honvéd Kadét Program

Katonai ismeretek oktatása indult intézményünkben a 2013/2014-es tanévtől. A képzést a Honvédelmi Minisztérium engedélyezte.

Iskolánk 2013 októberében együttműködési megállapodást írt alá a MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnokával, Sándor Zsolt dandárparancsnokkal és 2018 májusában a Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokával Szűcs Imre ezredes úrral.

2018 őszétől a tantárgy honvédelmi alapismeretek néven kerül a gyerekek órarendjébe.

A tantárgy tanítása lehetővé teszi, hogy a tanulók megismerjék és elsajátítsák Magyarország biztonság-és szövetségi politikájának jellemzőit, a honvédelemmel összefüggő szabályokat, a Magyar Honvédség felépítését, technikai eszközeinek jellemzőit, a katonai értékek és hagyományok alapjait.

Mindezek mellett olyan, a mindennapi életben is alkalmazható ismereteket szerezhetnek diákjaink, mint a terepen történő tájékozódás, térképhasználat, túlélési ismeretek, a menedéképítés, az újraélesztés és az elsősegélynyújtás alapjai.

Az iskolai tanórákon kívül laktanya látogatásokat, tanulmányi kirándulásokat szervezünk, valamint a honvédség szervezésében nyáron katonai táborozásra is van lehetőség.

honvedkadetprogram kollazs