• slide_01.jpg
  • slide_02.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Gratuláció

Gratulálunk Simonek Renáta, 9.b osztályos tanulónknak, hogy az Új-Hullám SE úszócsapat tagjaként egyéniben az első helyen végzett a tavalyi Komárom-Esztergom Megyei Úszó Bajnokság rangsorában.

simonek renata

Zsigmondysok látogattak a Monostori erődbe

A 171 éves a Magyar Honvédség című témahét keretein belül, a pályázat második napján tanulmányi kirándulást tettünk Komáromba, a Monostori erődbe. Reggel 8.30-kor volt a találkozó és az indulás Komáromba. 10 órakor megérkeztünk és egy rövid étkezés után a tájoló használatáról tartott előadást Kismóni tanár úr. A gyerekek megismerkedtek az eszköz használatával és az erődön belül különböző tereptárgyaknak mérték meg az azimutját. 11 órakor kezdődött az erőd felfedezése idegenvezető segítségével. A gyerekek megismerkedhettek különböző korok katonáinak életével, a tájékozódás alapjaival a terepen tájolóval, megnézték a múzeumot és a kazamatákat. Az egész napot friss levegőn tölthették. Közös élmény, csapatépítés az osztályon belül. Rendkívül színes és változatos volt a program.

zs20190322

"Dorogtól Váradig: az ékesszóló Pázmány Erdélyben és Magyarországon"

2019. március 13-16. időszakban a Határtalanul! pályázatnak köszönhetően a nagyváradi Szent László Gimnázium diákjait és tanárait láttuk vendégül a Zsigmondyban. Szerdán Budapesten tettek kirándulást az erdélyi diákok, csütörtökön reggel érkeztek iskolánkba, ahol rövid beszélgetés és ismerkedés után a dorogi és Váradi tanulók egy közös történelemórán vettek rész, melynek témája Pázmány Péter élete és munkássága volt. Ezt követően részt vettek iskolánk ünnepi műsorán, melyen a Szent László Gimnázium egy diákja elénekelt néhány az alkalomhoz illő népdalt. A délután folyamán ellátogattak az Esztergomi Bazilikába és a királyi várba. Pénteken a szentendrei skanzenben voltak és szombat délután indultak haza. A program folytatásaként június elején diákjaink utaznak Nagyváradra.

h20190322

Zsigmondy nyerte a Savaria Országos Történelem Verseny megyei fordulóját

Büszkék vagyunk Filó Luca 10. a osztályos tanulónkra, aki a Savaria Országos Történelem Verseny megyei fordulóján 1. helyezést ért el. Lucának és felkészítő tanárának; Szabó Ildikónak is gratulálunk.

Savaria verseny

A Dorogi Zsigmondy az idei győztes a IX. Bajer János középiskolai kupán!

A szervezők invitálására 6 középiskola fogadta el, és nevezett be a rendezvényre. A benevezett csapatokat 2X3-as csoportba sorsolták be.
Az "A" csoportban az utóbbi kiírás győztese a Bottyán magabiztosan végzett az élen, mind a két ellenfelét megverte. A Dobó lett a második a Balassa a harmadik. A "B" csoportot a Géza Fejedelem nyerte hibátlan teljesítménnyel és végzett a csoport élén. Második a Dorogi Zsigmondy lett, jobb gólaránnyal megelőzve a Ferences Gimnáziumot. A keresztbejátszás során a Bottyán simán kikapott a Zsigmondytól, míg a második párharc nagy csatát hozott, melyből végül a Dobó került ki győztesen a Géza Fejedelem ellenében. Az elődöntőben az igen egységes Géza Fejedelem nagy csatában, büntetőkkel verte a talán esélyesebb Bottyán csapatát.
A döntő nem hozta meg a várva-várt küzdelmet, hiszen a nap elején még bukdácsoló Dorogi Zsigmondy meglehetősen simán verte a Dobó csapatát.
A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező bemutatta a jelenlévőknek a 93 esztendős Bajer Jánost. Ismertette sportolói életútját és példaként állította Őt a mai generáció elé. A míves serlegeket János Bácsi és három dédunokája adta át a helyezetteknek.

focikup2019

Február utolsó hetében iskolánk csatlakozott a nemzetközi hátterű pénz7 témahéthez. Végzős tanulóink kaptak ismereteket önkéntes előadóktól jogi és gazdasági témakörökben. Az ügyvéd, bíró, vállalkozó, banki alkalmazottak, adózási szakértő segítségével megvalósult program során egy büntetőjogi tárgyalást is megtekinthettek tanulóink az Esztergomi Járásbíróságon. A hamarosan a munkaerőpiacra kikerülő diákok sok hasznos információt szerezhettek a befektetésekről, adózásról, a bíróságok működéséről, a munkajog területéről és a vállalkozások működéséről.

ph20190304