• slide_01.jpg
  • slide_02.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Szalagavató

sza20181113

PénzSztár verseny

Minden évben megrendezésre kerülő PénzSztár verseny két online előselejtezője után iskolánk csapata bekerült a 115 legjobb négyesbe. November 8-án a megyei fordulóban iskolánkat: Sipos Trisztán, Országh Benjámin, Malárik Vilmos és Klinger Ákos 12. A osztályos tanulók képviselték, akik 3. helyezést éretek el. Gratulálunk eredményükhöz!

20181109 penzsztar

Köszönet

Tisztelt Szülők!

A Dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnázium vezetősége és tantestülete nevében szeretném megköszönni önkéntesen végzett munkájukat.

Az Önök segítségével megújultak az osztálytermek, így diákjaink barátságosabb környezetben tanulhatnak.

Bízom további hasznos együttműködésünkben gyermekeink érdekében.

Lőrincz Lívia

igazgató

Angol projektdélután

Vidáman zajlott az idei projektdélutánunk, melynek témája a Halloween volt. Nagy szeretettel fogadtuk az általános iskolákból érkező tanulókat. A diákok nemcsak angol nyelvi tudásukat tehették próbára, hanem izgalmas játékokban is részt vehettek. Nagy sikere volt a szellemidézésnek, bátorságpróbának, de a legnagyobb kihívást a szabadulószoba feladványa jelentette számukra. A rendezvény végén a vendégek emlékként magukkal vihették saját készítésű lámpásaikat.

IMG 1382a

Zsigmondysok a „Világ múmiái” kiállításon

A héten egy fantasztikus élményben volt részük iskolánk tanulóinak, akik Budapesten jártak és betekintést nyertek a világ számos régiójában élt különböző korok embereinek életébe.

A múmiákat mindenki elsősorban Egyiptomhoz köti, de mint kiderült, a világon mindenütt mumifikáltak vagy mumifikálódtak az emberi testek. Váratlan titkok tárultak fel a diákok számára letűnt civilizációkról és kultúrákról. A kiállítás egyedülálló gyűjteménye varázslatos volt. A tárlatvezetés során megismerhettük a különböző népek temetkezési szokásait, a múmiák fajtáit, a mumifikálás folyamatát és a természetes mumifikálódás okait is.

A legérdekesebbnek a magyarországi váci múmiák bizonyultak, melyeket 1994-ben egy rég elfeledett kriptában találtak meg Vácott. Az Orlovits család megható története így Halottak Napja és Mindenszentek környékén mindenkit megérintett.

20181025 Múmia kiállítás Egyedi

Haditorna verseny
2018. szeptember 27.
A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítésére, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében 2018-ben is kiírásra került az Országos Haditorna Verseny Komárom-Esztergom megyei fordulója, a Monostori Erő(d) Próba 2018.
A tornán 10 ügyességi feladatot kellett teljesíteni a diákoknak, amit külön-külön értékeltek a szervezők. A 17 induló csapat közül iskolánk (a tavalyi remek eredményét megismételve) az előkelő harmadik helyet szerezte meg.
Csapatunk neve: Balonyi és társai
A csapat tagjai: Vitek Dárius, Sovány Erhard, Farkas Koppány és Balonyi Ádám
Felkészítő tanár: Kismóni János
Gratulálunk!

beszámoló Monostori erődpróba