• slide_01.jpg
  • slide_02.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Önvédelmi bemutató

Szerdán délután iskolánkban önvédelmi bemutatóra került sor. A piliscsabai Shindo Sportegyesületből látogatott el hozzánk Szűcs András és tartott a diákjainknak egy nagyon érdekes, látványos és hasznos, a mindennapi életben is felhasználható bemutatót. A gyerekek nagy érdeklődéssel figyeltek, majd próbálták elsajátítani az alapmozdulatokat. Támadás elleni védekezési technikákat gyakoroltak, különböző helyzetekben.

A színvonalas bemutató elérte célját, diákjaink elmélyültebb ismereteket szerezhettek önvédelemből.

hb20190221

Valentin napját ünnepeltük a Gimiben.

A falakon, ajtókon, ablakokon sok-sok szív volt látható, mely szimbolizálta a diákok hozzáállását is. Mindenki várta, hogy üzenetet küldhessen szívéhez legközelebbi társának, amire minden szünetben volt lehetősége. Ahogy arra is, hogy különböző süteményeket kóstolhasson a 10. B tanulóinak jóvoltából. A két nagyszünetben fotózásra is volt lehetőség egy virágos fal előtt, vagy éppen egy díszes keret mögött. Több diák feliratozott pólóban járta az iskola folyosóit, és ingyen ölelkeztek diáktársukkal. A hangulatot tovább fokozta az iskolarádióból szóló zene. Összeségében elmondható, hogy a diákok átérezték ezt a napot, ami nem feltétlenül a szerelemről, sokkal inkább a barátságról szólt. 

Valentin nap 2019 collage

Nyertes pályázat a Gimiben

honvedelmi sportszovetseg

A Zsigmondy Gimnázium megnyerte a Honvédelmi Sportszövetség által meghirdetett iskolai programokat támogató pályázatát.

A témahét programjai:

  • 171 éves a Magyar Honvédség (kiállítás)
  • sportversenyek (övbirkózás, íjászat, egyenes kardvívás)
  • tanulmányi kirándulás a Monostori erődbe
  • rendkívüli történelem órák (Hadtörténeti ismeretek, Hadviselés alapjai, Hadikultúrák, „De sagittis hungarorum libera nos, Domine!”)

A közel 1 millió Ft-os összeget a programok megvalósítására és eszközök beszerzésére fordítjuk.

TÉMANAPOK A ZSIGMONDYBAN

Idén február 4-én és 5-én tartottuk meg iskolánkban a pályaválasztási témanapokat. A végzős osztályok diákjai és néhány érdeklődő tanuló a 11. évfolyamból előadásokat hallgathattak meg, melyeken a továbbtanulással kapcsolatban szereztek hasznos információkat. Jelen voltak egyetemek (ELTE, BME) képviselői, akik bemutatták a képzéseket, és előrevetítették a várható pontszámokat. Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban folyó oktatás során a rendőri és a határrendészeti munkára készítik fel diákjaikat. Iskolánk volt tanulója a META Don Bosco Szakgimnázium képzéseiről adott tájékoztatást, amely az érettségi utáni képzésre irányul, ill. mesélt tapasztalatairól is. A Munkaügyi Központ dolgozója is fontos tájékoztatást adott a diákoknak, megmutatta, hogy a NPP oldalon milyen hasznos dolgokat (kérdőívek, foglalkozás leírások, foglalkozásokat bemutató filmek stb.) találnak.

tn20190207

Szülői értekezlet

Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. 02. 13. (szerda) 17:00 órakor szülői értekezletet tartunk. Előtte; 16:30-kor szülői munkaközösségi megbeszélés lesz az I. emeleti nyelvi laborban.

Kérem Önöket, szánjanak időt arra, hogy megbeszéljük közös dolgainkat, segítve ezzel a II. félévben gyermekeink fejlődését, előbbre jutását.

A Menő-menza pályázat keretén belül lehetőségünk nyílt arra, hogy megismerkedjünk a zöldség- és gyümölcsszobrászat rejtelmeivel. Iskolánk volt diákja (Szabó Julcsi) mutatta meg nekünk hogyan kell bánni az eszközökkel, késekkel. Nagyon szép faragott tököt és dinnyéket hozott magával. Megtudtuk tőle, hogy egy-egy ilyen nagyobb remekmű elkészítése kb. két órát vesz igénybe. Mi almafaragással próbálkoztunk. Volt, akinek nagyon ügyesen ment és sikerült szép asztaldíszt alkotni. Ők majd otthon is próbálkozhatnak különböző zöldségek és gyümölcsök faragásával.

mm20180921