Erdélyi kirándulás határtalanul

Május 18 és 24 között hét napot tölthettünk el Erdély varázslatos tájainak bebarangolásával. Vidám csapatunkat 29 diák és 3 kísérő pedagógus alkotta.

Kalandjaink legfőbb helyszínét a Barcaság adta, ahol behatóan megismerhettük a szászok és csángók gazdag történelmét és kultúráját. Bejártuk a fontosabb szász városokat, Nagyszebent, Brassót, Segesvárt és sütkéreztünk a történelmi városrészek ragyogó szépségében. Azért, hogy ne mindig csak az ember alkotta dolgokban gyönyörködjünk, tettünk sétát a Bilea vízeséshez, megmásztuk a Hét-létra vízesést és felkerestük az 1848-49-es Szabadságharc emlékművét a Tömösi-szorosban.

Egy estét Déván töltöttünk, így megismerkedhettünk a Böjte Csaba atya alapítványa által nevelt gyerekekkel, illetve Hétfaluban találkozhattunk kolléganőnk szüleivel, akik a barcasági csángók életéről osztottak meg velünk rengeteg érdekességet. Nagyon nagy élmény volt megismerni Erdélyben élő magyarokat és látni milyen hasonlóak vagyunk.

Hazafele jövet még meglátogattuk Kolozsvárt és Nagyváradot, így kicsit fáradtan, de élményekkel gazdagon értünk haza kedden este.

ek2022