Mundérpróba

2021. szeptember 20-án került megrendezésre Tatabányán a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében a Mundérpróba II. elnevezésű rendezvény. A Gimnáziumból 4 tanuló vett részt a rendezvényen. A napi program ismertetése után, kiosztásra került részükre a rendőrségi bevetési ruha a hozzá szükséges ékítményekkel. Az átöltözést követően a diákok átvehették 1 napra a jelvényüket, melyet követően már feszesebben álltak vigyázzban.
 
Az első „igazi” program az intézkedéstaktikai képzés volt. Itt megismerhették az igazoltatás, kényszerítő-, elvezető fogások, bilincselés gyakorlati végrehajtását. A következőkben szolgálati gépjárművekre szálltunk, majd megkülönböztető jelzés használatával a főkapitányság udvaráról az autópályarendőrség objektumába utaztak szolgálati gépkocsikkal. Itt csapatszolgálati képzésen vettek részt a tanulók. A feladatvégrehajtás során teljes testpáncélt viseltek és megtanulták a tömegkezelést.
 
Az ebédet követően lőkiképzésen vettek részt, ahol kezükbe vehették a már rendszeresített új szolgálati maroklőfegyvereket, a CZ P-09-eket. Majd száraz gyakorlás vette kezdetét, ezt követően airsoft fegyverekkel összemérhették tudásukat egy szituációs gyakorlat során.
 
A lövészet után a diákok két csoportba rendeződtek. Az egyik fele közterületen követhette figyelemmel egy fokozott közúti közlekedési akció végrehajtását, a többek pedig a balesethelyszínelő munkájába nyerhettek bepillantást.
munderproba