Bátor tábor

Csapatépítő online „Bandázás” a Zsigmondyban a Bátor Tábor Alapítvány közreműködésével

a 9. B osztály részvételével

A Bátor Tábor Alapítvány a digitális oktatás alatt most az otthon rekedt középiskolásoknak is segítő kezet nyújt, nemcsak a súlyosan beteg gyermekek és családjaik számára.

Mivel a járványhelyzet miatt elhúzódó digitális tanrend alatt nehéz terhet cipelnek diákjaink, úgy éreztem, hogy az elszigetelődést, a társaktól, az iskolai jelenléttől való elszakadást nehezen megélő kamaszaink számára kiváló lehetőség lenne felrázódni egy online közösségépítő programmal, profi karmesterek segítségével. A sikeres regisztráció után elfogadták jelentkezésünket, aminek nagyon örültünk, és izgatottan vártuk, hogy sorra kerüljünk mi is.

Végül egy ilyen közös, két órás online „Bandázós” játékon vehetett részt iskolánk 9.B osztálya január 18.-án hétfőn.

Az online eseményen a Bátor Tábor önkéntesei, vagy ahogyan ők magukat nevezték Cimborái, egy koordinátor és három segítője irányította az osztályt a feladatok és a feladatszobák között.

Jó hangulatú, a közösségi kapcsolatokat erősítő feladatokkal készültek nekünk. A játékmesterek vidámak, nyitottak voltak, ez a jókedv hamar átragadt az osztályra, aminek eredményeként újra egy csapattá kovácsolódtak össze az egymástól távol lévő osztálytársak. Megtudtunk egymásról új dolgokat is, vagy felelevenítettük azt, amit már egyébként is tudtunk a másikról, és versbe foglalhattuk érzéseinket és eddigi közös élményeinket is. Kérniük sem kellett, a játék során mindenki figyelemmel és tisztelettel fordult a másik felé. Bár a személyes együtt létet semmi nem pótolhatja, de ez a program jó alternatívának bizonyult arra, hogy egy kicsit a társas együttlétet újra megélhessük, a barátságainkat, kapcsolatainkat kicsit életre keltsük. Mindannyian jól éreztük magunkat. Köszönjük a Bátor Tábor Alapítványnak ezt a lehetőséget!

bator20210121