Emlékkönyv átadó

A Zsigmondy 50! rendezvény sorozat tavaszi eseménye lett volna az Emlékkönyv- és a Bodri sarok átadója. Sajnos ezt a járványhelyzet miatt nem lehetett akkor megvalósítani.

Dorog város képviselőtestülete a TOP-7.1.1 Civil Akciók a Kultúráért, környezetért, közérzetét című helyi felhívásra benyújtott pályamunkákat támogatta, ezzel segítve elképzeléseink megvalósulását.

A rendezvényen először régi kedves kollégára, tanárra, kutatóra: dr. Bodri Ferencre emlékeztek a résztvevők, majd átadásra került a róla elnevezett „Bodri sarok”, ahol íróasztalán és polcán könyvei sorakoznak. G. Tóth Franciska a Babits Villa Múzeum Igazgatóasszonya dr. Bodri Ferenc Babits Mihállyal kapcsolatos munkásságáról tartott előadást

A rendezvény második részében az Emlékkönyv szerkesztőjével: Szabó-Berghauer Zoltánnal beszélgetett Soós Tibor írótanár.

A program zárásaként az Igazgató Asszony kérte, hogy lapozzanak bele az Emlékkönyvbe, és vigyék magukkal. Reményét fejezte ki, hogy sokaknak kedves emlék lesz, a benne foglaltakat hosszú időre megőrzik, és könyvespolcaikról időről időre leemelik.

Mindkét programot állófogadás zárta.

20200907 konyvbemutato collage web