• slide_01.jpg
  • slide_02.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Röplabda edzés

roplabda edzes

„CIGÁNY LABIRINTUS”

Sztereotípiák?

Előítéletek?

Mennyi igaz belőlük?

A Zsigmondy kilencedik és tizedik évfolyamos tanulói egy virtuális szerepjátékon keresztül szembesültek ezekkel a kérdésekkel. A játék során egy 18 éves nevelőintézetből kikerült cigány származású fiú 210.000 forinttal a zsebében kikerül a nagybetűs életbe. Merre induljon?

A tanulóinknak kellett dönteni, vagy a sors irányította éppen a cigányfiú életét, amely nagyon jól szemléltette, hogy a mai magyar társadalomban micsoda előítéletekkel és nehézségekkel kell ezen fiataloknak megküzdeni, legyen az álláskeresés, vagy lakáskeresés.

A virtuális szerepjáték után a tanulók megdöbbenve ismerhették meg közelebbről a cigányság mindennapjait, szokásait, hagyományait egy kötetlen beszélgetés keretei között. Az előadó nagyon érdekes és tanulságos történeteket mesélt el, amelyekkel sok kételyt, tévhitet oszlattunk el a cigány származású emberekről.

Az előadás végén a másság elfogadásáról is szó esett, amely a mai világban egyre nagyobb hangsúlyt kell, hogy kapjon.

„ A megértés, elfogadás olyanok, mint az erős szelek, melyek bármilyen sötét felhőtömeget feloszlatnak”

cl2019

Sikeres pályázatok

velederted

A Zsigmondy Gimnázium tanulói 4 sikeres pályaművet nyújtottak be az EEM-a által meghirdetett EFOP-1.3.5 Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével tárgyú felhívás keretében az „Önként Tessék!” – többgenerációs önkéntes program című pályázatra. A projekt önkéntes közösségi akciókat és önkéntes kisközösségek működését támogatja.

A pályamunkáknak köszönhetően barátságosabbá válnak a zsibongók, tavasszal tujaültetésre kerül sor az udvaron, és a Zsigmondy Röplapda Klub működését segíti a megnyert támogatás.

Határtalanul pályázat

Az  Emberi  Erőforrások  Minisztériuma  által  hirdetett  Határtalanul! program  keretében  iskolánk újabb két pályázatot nyert.
A "Dorogtól Váradig: az ékesszóló Pázmány Erdélyben és Magyarországon" című pályázat segítségével a 10. a osztály tanulói utazhatnak Erdélybe dr. Hlavicska Andrea tanárnővel. 
A "Kincses örökségünk – a királyi Magyarország nyomában" című pályázatot Kárpátaljára pedig a 9. a osztály Harmat Eszter tanárnővel nyerte meg.
Gratulálunk nekik és kívánunk sok jó élményt a külhoni magyarság körében!

Karácsonyi üdvözlet

karacsonyi udvozlet zsigmondy 2018

Ev sportoloja Farkas Koppany 

Gratulálunk iskolánk 12.B osztályos tanulójának, Farkas Koppánynak, aki december 14-én átvehette az Év Sportolója díjat, melyre a Dorogi Nehézatlétikai Club jelölte a kurayfat kempo szakágban legkiemelkedőbb teljesítésű tagjaként. 2018-as év legjobb verseny eredményei:

MMA magyar bajnokság 3. helyezett
Kyokushin Hungarian Open 3. helyezett
Kempo korosztályos magyar bajnok Full contact szabályrendszer Kempo submission korosztályos magyar bajnok Thai- box tornagyőztes

 Ev sportoloja Vatzi Balint

Gratulálunk iskolánk 12.B osztályos tanulójának, Vátzi Bálintnak, aki december 14-én átvehette az Év Sportolója díjat, melyre a Dorogi Nehézatlétikai Club bírkózójaként jelölték. Vátzi Bálint több mint 8 éve birkózik versenyszerűen. A tavalyi évben a kadet korosztályban Európa Bajnoki címet és Világbajnoki ezüstérmet szerzett. Az idei évben korcsoportot váltott és a junior mezőnyben is érmekkel mutatkozott be. A nyári Junior Világbajnokságon bronzérmet szerzett. Edzői bíznak Bálint töretlen fejlődésében. 2018-as év legjobb eredményei:

a kötöttfogású junior válogatott tagja junior kötöttfogású országos bajnokság 1. hely
junior kötöttfogású. világbajnokság 3. hely