• slide_01.jpg
  • slide_02.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Újra Wendlingenben jártak a dorogi diákok!

Hála a wendlingeni vendégszeretetnek, 13 dorogi tanuló 2018 októberében újra Wendlingenbe utazhatott. Öt diák a gimnáziumból, öt az Eötvös Iskolából három pedig a Zrínyi Iskolából vehetett részt ezen a fantasztikus utazáson. Német családok látták vendégül az egész csapatot és igazán érdekes, színes programokat szerveztek számukra. Szinte minden délelőtt a Johannes-Kepler Realschule óráit látogathatták, mely szintén egyedülálló élmény volt számukra. Sok szép emlékkel és új barátságokkal gazdagodva repültek haza. Mindezért Dr. Tittmann Jánosnak, az Önkormányzatnak és a német Freundeskreisnak (Baráti Kör) mondunk köszönetet.

Wendlingen 2018

Angol projektdélután

angol projektdélután okt 25 1

Kattints ide!

Rendkívüli történelem óra

Rendkívüli történelemórán vettek részt a Gimnázium 12. a osztály tanulói az Aradi Vértanúk Emléknapja - nemzeti gyásznap alkalmából a Fiumei úti Sírkertben.

A temetői séta során megtekintettük többek között Battyány Lajos mauzóleumát és érdekes történeteket hallhattunk a tragikus sorsú katona hősökről, özvegyeikről.

Méltó tiszteletadás volt ez a látogatás a kivégzett áldozatok emlékére.

A temetői séta a hónap végén folytatódik, mikor iskolánk névadójának; Zsigmondy Vilmosnak a sírhelyét rendezzük el, és emlékezünk életére, munkásságára.

rt20181010

Köszönet

Tisztelt Támogatóink!

A „Pro Schola Nostra” Alapítvány (Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium) nevében a kuratórium megköszöni mindazoknak, akik a 2017. évi személyi jövedelemadójuk 1 %-át az alapítványnak felajánlották.
Az átutalt összeg 329.000.- Ft volt, melyet a kuratórium az Alapító Okirat céljainak megfelelően használ fel.
A felhasználást a közhasznúsági jelentésben hozzuk nyilvánosságra.

Dorog,  2018. október 08.

Köszönettel:

Kovács Lajosné sk.
a kuratórium elnöke

MOZDULJ A KLÍMÁÉRT 2018!

Az alma és a bicikli volt a fő emblémája az Éghajlatvédelmi Szövetség által kiírt környezetvédelmi projektnek, mely szimbólumok a környezetkímélő közlekedésre és a helyi termékekre hívják fel a figyelmet. A Zsigmondy Gimnázium 11. b osztálya a tavalyi akció sikerén felbuzdulva idén ismét jelentkezett a felhívásra. Az október 1-től kezdődő akcióhéten a diákok a választható feladatok közül többet is nagy lelkesedéssel oldottak meg. Zöld mérföldeket gyűjtöttek környezettudatos utazásaikkal, étkezéseikkel, a helyi idénygyümölcsök fogyasztását ösztönző élőképen pedig óriás almát alkottak. Az akcióhét zárónapján a biciklivel, gördeszkával, rollerrel érkezők a magasba emelték járgányaikat.

mk201810081

mk201810082

2018. október 1-én került sor a Boldog Iskola és Boldog Óvoda címátadó ünnepségre, melynek helyszíne az Erkel Színház volt.

A regisztrációs pultnál mindenki átvehette az oklevelet és az iskola szakmai csomagját.

Az első emeleti büfé előtt Boldogságóra fákat lehetett aláírni, illetve aki szerette volna kipróbálhatta a Pozitivity társasjátékot.

A nap folyamán Bagdi Bella beszélt a Boldogságóra programról, Prof. Dr. Bagdy Emőke tartott szívhez szóló előadását Korszellem, mentalitás és a kárvallott pedagógia címmel, majd pedagógusok osztották meg velünk tapasztalataikat a Boldogságórákról. A szünet után Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató előadását, Prof. Oláh Attila: A boldogság a pszichológia tudomány szemszögéből című beszámolóját és Vargha András: Hogyan hatnak a boldogságórák? felmérésének eredményeit hallhattuk.

A Zsigmondy Gimnázium az idén második alkalommal vette át az oklevelet.

Meglátásunk szerint sokkal könnyebb feladata van egy óvodapedagógusnak, vagy általános iskolában tanító pedagógusnak, mint egy középiskolában tanítónak. Én az osztályfőnöki órák keretén belül vettem hasznát. Diákjaim eleinte kicsit megmosolyogva álltak a Boldogságórákhoz, aztán az idő előrehaladtával már várták őket. A foglalkozások során készítettünk Hálafát, a célok kitűzéséhez látványtáblát, sokat beszélgettük és játszottunk.

Terveink szerint az idei tanévben több csoportban tartunk Boldogságórákat.

bi20181003