• slide_01.jpg
  • slide_02.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Elsősegély verseny

Az egészség hetében fellelkesedve a Gimnázium 5 tanulója részt vett a Vöröskereszt által szervezett 48. Elsősegély versenyen; május 03-án Esztergomban. A versenyzők a 9. B osztály tanulói: Csuport Ákos, Juhász Antónia, Simonek Renáta,Szabó-Czimbalmos Evelin és Vozák Tímea. A részvétel célja elsősorban a tapasztalatszerzés volt. A feladatok életszerű baleseti helyszínek voltak, ahol néha komoly problémákat okoztak a hozzátartozók szerepét játszó "színészek". Csapatunk sikeresen bejutott a megyei fordulóba, amelyet május 18-án rendeznek Tatabányán. 

A felkészülést lelkesen folytatjuk.

ev20190507

Ballagás 2019.

   A ballagás mindig örömteli és fájdalmas pillanat is egyben. Idén 85 végzős diák búcsúzott május 4-én a gimnáziumtól, tanároktól és diáktársaktól.

   A meghitt pillanatot a borongós idő sem ronthatta el: az iskolát virágözön díszítette a ballagók tiszteletére. A 11. és 12. évfolyamosok búcsúbeszéde után, Lőrincz Lívia igazgató asszony szólt a végzősökhöz. A műsor színvonalát emelte Hódi Erik 11. a osztályos tanuló versmondása, Jácint Vanessza 11. b osztályos tanuló fuvolajátéka és Nagy Panna 12. c osztályos tanuló éneke.

   Sok sikert kívánunk végzőseinknek az érettségihez!

b20190506

Német projektdélután

Április végén rendeztük meg gimnazistáink segítségével a német projektdélutánunkat, amin 6 általános iskola 10 csapata vett részt. A vendégdiákoknak 10 állomáson izgalmas feladatokat kellett megoldaniuk. Volt zene-, mese-, rejtvény-, ügyességi-, és országismereti állomás is. A Goethe Intézet játékötletei és ajándéktárgyai nagyon tetszettek mindenkinek.

"Es hat jedem Spaß gemacht."

np20190503

Megyei Atlétika Diákolimpia

Április 29-én került megrendezésre a Megyei Atlétika Diákolimpia verseny, a tatai edzőtáborban.

A Zsigmondy Gimnáziumot egy fő, Sovány Erhard 12.B osztályos tanuló képviselte.

Két versenyszámban, 100m és 400m-es síkfutásban indult. Rossz időjárás ellenére nagyszerű eredményeket ért el.

400m-en profi sportolókat megelőzve I. helyen futott be, 100m-en a IV-ként érkezett célba.

Teljesítményére nagyon büszkék vagyunk!

Felkészítő tanárok: Osvald Zsanett - Hajnal Zoltán

mdo20190503

Gratuláció

Gratulálunk Vitek Viktória 11.b osztályos tanulónak, aki a 'Segítő diákok' pályázat kiemelt díjazottjaként 20.000 ft értékű könyvjutalomban részesült a Kortárs Segítőkről szóló  munkájáért. A pályázat célja idén is az Iskolai Közösségi Szolgálat különböző programjainak széles körben való megismertetése volt.

vv20190429

2018. október 1-én került sor a Boldog Iskola és Boldog Óvoda címátadó ünnepségre, melynek helyszíne az Erkel Színház volt.

A regisztrációs pultnál mindenki átvehette az oklevelet és az iskola szakmai csomagját.

Az első emeleti büfé előtt Boldogságóra fákat lehetett aláírni, illetve aki szerette volna kipróbálhatta a Pozitivity társasjátékot.

A nap folyamán Bagdi Bella beszélt a Boldogságóra programról, Prof. Dr. Bagdy Emőke tartott szívhez szóló előadását Korszellem, mentalitás és a kárvallott pedagógia címmel, majd pedagógusok osztották meg velünk tapasztalataikat a Boldogságórákról. A szünet után Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató előadását, Prof. Oláh Attila: A boldogság a pszichológia tudomány szemszögéből című beszámolóját és Vargha András: Hogyan hatnak a boldogságórák? felmérésének eredményeit hallhattuk.

A Zsigmondy Gimnázium az idén második alkalommal vette át az oklevelet.

Meglátásunk szerint sokkal könnyebb feladata van egy óvodapedagógusnak, vagy általános iskolában tanító pedagógusnak, mint egy középiskolában tanítónak. Én az osztályfőnöki órák keretén belül vettem hasznát. Diákjaim eleinte kicsit megmosolyogva álltak a Boldogságórákhoz, aztán az idő előrehaladtával már várták őket. A foglalkozások során készítettünk Hálafát, a célok kitűzéséhez látványtáblát, sokat beszélgettük és játszottunk.

Terveink szerint az idei tanévben több csoportban tartunk Boldogságórákat.

bi20181003